Μοσχάρι mechado με σάλτσα ντομάτας Cretan Mama

Το Μοσχάρι mechado είναι ένα μαγειρευτό φαγητό με βάση τη ντομάτα που είναι το απόλυτο comfort food!
Μοσχάρι mechado

Συστατικά

  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κομμάτι μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 κιλά βοδινό ποντίκι σε κυβάκια
  • 225 γρ σάλτσα ντομάτας Cretan Mama
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι
  • 1 φέτα λεμόνι με τη φλούδα
  • 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουτ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κομμάτια φύλλα δάφνης
  • αλάτι και πιπέρι για την γεύση

 

Οδηγίες

  • Ζεσταίνουμε το μαγειρικό λάδι σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  • Βάζουμε τους κύβους κρέατος και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα
  • Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας Cretan Mama και το νερό και στη συνέχεια σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέστε νερό όσο χρειάζεται. Σημειώστε ότι αυτό μπορεί να διαρκέσει 60 έως 120 λεπτά ανάλογα με την ποιότητα του βοείου κρέατος.
  • Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, αλεσμένο μαύρο πιπέρι, τη φλούδα λεμονιού, τα φύλλα δάφνης και το αλάτι και στη συνέχεια σιγοβράστε μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά
  • Βάζουμε μέσα τις πατάτες και τις μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν
  • Τοποθετούμε σε πιατέλα και σερβίρουμε ζεστό με ρύζι.