Συστατικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 225 γρ πικάντικο ιταλικό λουκάνικο χωρίς το περίβλημα
- ½ φλιτζάνι μίνι πεπερόνι σε φέτες
- 425 γρ σάλτσα ντομάτας
- ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
- ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 225 γρ ζυμαρικά βίδες
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι πυρίμαχο σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέστε το λουκάνικο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, περίπου 3-5 λεπτά, φροντίζοντας να θρυμματίσετε το λουκάνικο καθώς ψήνεται. στραγγίστε το περιττό λίπος. Ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι πεπερόνι μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας Cretan Mama, ρίγανη, βασιλικό, σκόρδο σε σκόνη, τα ζυμαρικά και 1 1/2 φλιτζάνι νερό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις βράσει σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν τα ζυμαρικά, περίπου 12-14 λεπτά.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά, πασπαλίστε με μοτσαρέλα και το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι πεπερόνι. Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε μέχρι να λιώσει και να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με μαϊντανό, αν θέλουμε.