Ζυμαρικά κατσαρόλας με σάλτσα ντομάτας Cretan Mama

Ένα εύκολο γεύμα κατσαρόλας που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια!
Ζυμαρικά κατσαρόλας με Σάλτσα ντομάτας Cretan Mama

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 225 γρ πικάντικο ιταλικό λουκάνικο χωρίς το περίβλημα
  • ½ φλιτζάνι μίνι πεπερόνι σε φέτες
  • 425 γρ σάλτσα ντομάτας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 225 γρ ζυμαρικά βίδες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού

 

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι πυρίμαχο σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέστε το λουκάνικο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, περίπου 3-5 λεπτά, φροντίζοντας να θρυμματίσετε το λουκάνικο καθώς ψήνεται. στραγγίστε το περιττό λίπος. Ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι πεπερόνι μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας Cretan Mama, ρίγανη, βασιλικό, σκόρδο σε σκόνη, τα ζυμαρικά και 1 1/2 φλιτζάνι νερό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις βράσει σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν τα ζυμαρικά, περίπου 12-14 λεπτά.
  • Αφαιρέστε από τη φωτιά, πασπαλίστε με μοτσαρέλα και το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι πεπερόνι. Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε μέχρι να λιώσει και να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά.
  • Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με μαϊντανό, αν θέλουμε.